WIJN TIP: KERSTDINER

Screen Shot 2017-12-04 at 10.34.59 AM

‹ Terug naar overzicht


 

Bij het ultieme kerstdiner hoort natuurlijk wijn.

Kerst is voor ons altijd één van de favorietste periodes van het jaar. Alles draait om gezelligheid, familie, vrienden, lekker eten en natuurlijk past hier ook nog eens een heerlijk glas wijn en/of bubbels bij.

De juiste wijn kiezen voor een kerstdiner is niet altijd even makkelijk en daarom hebben wij voor jullie een aantal mooie tips zodat jij gemakkelijk de juiste wijnen kan inkopen voor jouw ultieme kerstdiner!

Bubbels

Kerst is een speciaal moment, en bij bijzondere gelegenheden past altijd een mooie fles bubbels. Daarom raden wij aan om het diner te starten met een lekker glas Cava, Prosecco of Champagne. Buiten dat het simpelweg heerlijk is, helpt het iedereen meteen goed in de feestelijke stemming te komen. Gegarandeerde gezelligheid 🙂

Witte wijn

Met kerst worden vaak gerechten op tafel gezet met enige complexiteit en uiteraard veel smaak en karakter. Het zou daarom ook zonde zijn om bij dat heerlijke stukje wilde zalm, gerookte zeebaars of gebakken zeetong een wijn te schenken die meteen wegvalt. Wij raden daarom ook aan bij de visgerechten een wat complexere en krachtigere witte wijn te serveren, zoals een Vermentino, Viognier of uitgesproken Chardonnay. Witte wijnen met een mooie houten achtergrond zijn ook ideaal en geven je gerechten net de diepte waar je naar opzoek zou kunnen zijn.

Rode wijn

Kerst is waarschijnlijk één van de weinige momenten dat je zonder schuldgevoel te veel rood vlees en/of wild kan eten. Vaak is het ook traditioneel om een lekker stukje hertenbiefstuk, wilde zwijn stoofpot of gevogelte te serveren. Dit zijn gerechten met veel smaak en kracht en hierbij passen uiteraard geen lichte rode wijnen. Wij raden daarom ook aan om te gaan voor een mooie Malbec, Bordeaux blend (Merlot-Cabernet Sauvingnon-Cabernet Franc) of krachtige Sangiovese te gaan. Deze wijnen zitten boordevol rijp donker fruit en mooie tannines die perfect stand houden bij de boven vernoemde gerechten. Mocht je budget dit jaar iets groter zijn dan raden wij zeker een Amarone, Brunello, of Grand Cru uit Bordeaux aan!

Dessert

Om het kerstdiner met style af te sluiten raden wij aan een mooie zoete dessertwijn of moëlleux te serveren. De Picolit uit de Friuli regio vinden wij zeer passend omdat deze erg aangenaam is en niet wegneemt van de smaak van je dessert.

Wij hopen dat jouw kerstdiner dit jaar ook weer een groot succes wordt en zien je graag terug in onze webshop voor jouw kerstwijnen!

—————————-

Wine a little, laugh a lot!

Wizz


FacebookTwitterPinterestLinkedIn

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op wine-wizz.nl gebruiken wij cookies om je shopervaring te verbeteren. meer informatie

Wine Wizz maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid en prestaties van de website te vergroten. Met behulp van cookies hoef je bijvoorbeeld niet herhaaldelijk dezelfde informatie in te voeren tijdens het plaatsen van een bestelling en worden de gegevens van je winkelmandje bewaard. Daarnaast gebruiken we cookies om de prestaties van onze website te meten via Google Analytics & Adwords. De informatie van een cookie kan hierbij niet herleid worden tot een persoon of computer.

sluit