WIJN WEETJE: DE OORSPRONG VAN WIJN

god-of-wine-493916_1280

‹ Terug naar overzicht


 

De oorsprong van wijn.

Voor zolang dat we kunnen herinneren bestaat of drinkt men wijn. Het is altijd al een groot deel van het dagelijks leven geweest en zijn populariteit blijft maar groeien. Maar wie heeft dit smaakvol alcoholisch drankje nu eigenlijk ontdekt? Helaas is er niet enorm veel bewijs over de exacte oorsprong van wijn, maar door middel van wetenschappelijke onderzoeken en geschiedenis boeken hebben wij toch een aardig antwoord op deze vraag.

De eerste wijnstok zou zijn ontdekt rond het jaar 7000 B.C. in een zone met een moderaat klimaat tussen 30 en 50 graden latitude van de evenaar in de Kaukasus (Vandaag bekend als Azerbaijan en Georgië). Men zegt dat het een herder was, die op de berg Ararat, de eerste wilde druiven plukte. Zijn dieren aten de loten, waardoor er volle druiventrossen konden groeien. Al snel werd ontdekt dat als je de druiven in een ton perste, en deze daarna een tijdje liet staan, de sappen gingen gisten: en zo de geboorte van wijn. Kort na de ontdekking wordt in dezelfde regio de eerste wijngaard geplant; deze markeert het begin van een kleurrijk tijdperk.

Ondanks dat de oorsprong van de druif en het maken van wijn grotendeels door de jaren heen verloren is gegaan, heeft het een rijke geschiedenis. Wijn is al duizenden jaren een vertrouwde compagnon van de mens, onafhankelijk van land of religie, met een hele sterke symbolische kracht. Dit “drankje” heeft de wereld veroverd, zijn geografie beïnvloed, geschiedenis geschreven, artiesten geïnspireerd, de economie aangepast, en zorgt al jaren voor de zo gezellige sfeer tijdens diners en feestjes.. Wijn is cultuur en kunst.

—————————-

Save water, drink wine.

Wizz


FacebookTwitterPinterestLinkedIn

 

1 commentaar

  1. led panelen 16 augustus 2017 Antwoord

    Hello! Ik was op zoek naar informatie over dit onderwerp. Bedanken voor dit zeer nuttig artikel u!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op wine-wizz.nl gebruiken wij cookies om je shopervaring te verbeteren. meer informatie

Wine Wizz maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid en prestaties van de website te vergroten. Met behulp van cookies hoef je bijvoorbeeld niet herhaaldelijk dezelfde informatie in te voeren tijdens het plaatsen van een bestelling en worden de gegevens van je winkelmandje bewaard. Daarnaast gebruiken we cookies om de prestaties van onze website te meten via Google Analytics & Adwords. De informatie van een cookie kan hierbij niet herleid worden tot een persoon of computer.

sluit