WIJN TIP: WIJN IS GOED VOOR JE GEZONDHEID

medical wine wizz

‹ Terug naar overzicht


 

Wijn is goed voor je gezondheid!

Iedereen heeft wel eens horen zeggen dat een glas rode wijn per dag goed schijnt te zijn voor je gezondheid, maar is dat ook echt zo?

Ja, dat is echt zo. Natuurlijk wel met mate 🙂 maar, volgens een heleboel verschillende professionele onderzoeken heeft wijn eigenschappen die zeer positief kunnen zijn voor je gezondheid en ook nog eens preventief tegen veel ziektes. Wij hebben hieronder de belangrijkste voor je verzamelt.

Meer weerstand

Het is bewezen dat het drinken van wijn je weerstand verhoogd. In wijn zit de stof tannine die ondersteunend is voor je immuun systeem, waardoor je minder snel verkouden wordt, of de griep krijgt.

Betere stofwisseling

De alcohol aanwezig in wijn heeft een verdunnende werking op ons bloed die zorgt voor een betere doorbloeding van alle organen en dus voor een beter werkende stofwisseling. Bovendien helpt alcohol bij het gezond houden van de bloedvaten, waardoor de kans op hart- en vaatziektes vermindert.

Goed voor je hersenen 

Volgens verschillende onderzoeken blijkt dat het drinken van wijn het verkalken en afsterven van bloedvaatweefsel in de hersenen tegen gaat. Hierdoor vermindert de kans op een herseninfarct aanzienlijk. Ook, uit Frans onderzoek, bleek dat mensen die wijn drinken 80% minder kans hebben op dementie omdat de stof resveratrol de ophoping van eiwitten in de hersenen voorkomt.

Mogelijk minder kans op kanker

De stof resveratrol, een schimmelcomponent, voornamelijk gevonden op de buitenkant van de druif blijkt een sterk remmende werking te hebben op het ontstaan van kankercellen.

Toename in seksueel verlangen

Uit Italiaans onderzoek is geconcludeerd dat de consumptie van wijn of champagne een toename veroorzaakt in seksueel verlangen van 75% van vrouwen en mannen.

—————————-

Save water, drink wine.

Wizz


FacebookTwitterPinterestLinkedIn

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op wine-wizz.nl gebruiken wij cookies om je shopervaring te verbeteren. meer informatie

Wine Wizz maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid en prestaties van de website te vergroten. Met behulp van cookies hoef je bijvoorbeeld niet herhaaldelijk dezelfde informatie in te voeren tijdens het plaatsen van een bestelling en worden de gegevens van je winkelmandje bewaard. Daarnaast gebruiken we cookies om de prestaties van onze website te meten via Google Analytics & Adwords. De informatie van een cookie kan hierbij niet herleid worden tot een persoon of computer.

sluit