WIJN WEETJE: DE BELANGRIJKSTE DRUIFSOORTEN

druivsoort

‹ Terug naar overzicht


 

De belangrijkste druifsoorten.

Er bestaan honderden verschillende druifsoorten. Ieder van deze druifsoorten heeft verschillende eigenschappen, aroma’s en smaken, die je na veel oefenen steeds beter kunt herkennen. Wij hebben de meest gebruikelijke hieronder voor je op een rijtje gezet.

Wit

Chardonnay: Deze druifsoort uit de Bourgogne (Frankrijk) produceert voornamelijk frisse droge witte wijnen; soepel, stevig en mooi in balans qua structuur, rijk met aromas van citrusvruchten, mineralen en bloemen gemengd met zachte zuren.

Sauvignon: Zeer herkenbaar door zijn heerlijke suave geur, de Sauvignon druif barst van de verschillende aromas van vers exotisch fruit en produceert vaak mooie, ronde, elegante droge witte wijnen.

Riesling: Deze mooie kleine druif uit Alsace (Frankrijk) produceert vooral droog, maar zachte witte wijnen met heel veel finesse, zuiverheid en een goede zoet-zuurgraad. De smaak is typisch, gevuld met de aromas van bloemen, honing en mineralen.

Rood

Cabernet Sauvignon: Deze van adellijke druif uit de Gironde (Frankrijk) produceert voornamelijk krachtige en stevige wijnen, barstend met de aromas van rijp donker fruit zoals cassis en zwarte bessen, gemengd met een mooie tannine en aciditeit.

Grenache Noir: Deze druifsoort is het meest geplant ter wereld en produceert voornamelijk, licht van kleur en geur, zachte rode wijnen boordevol rood en/of donker fruit met indrukken van verschillende verse kruiden en pepers.

Merlot: S’werelds meest populaire druifsoort, de Merlot staat bekend om zijn charme en produceert vaak soepele en sappige rode wijnen met weinig aciditeit en tannine, gevuld met de aromas van rijpe donker rode vruchten.

Pinot Noir: Deze sappige druif uit de Bourgogne (Frankrijk) staat bekend om zijn lichte kleur maar zeer aantrekkelijke geur. Het beste gekoeld, de druif is sappig en zowel stevig van structuur als zacht van smaak met zeer sterke indrukken van rood fruit met af en toe wat “aardse” indrukken.

Syrah: Afkomstig uit een warm en droog klimaat, deze druif produceert krachtige wijnen met intensiteit in kleur en geur met een vaak sterke tannine. De smaak is vol en typisch, gevuld met de aromas van rijpe donker rode vruchten en sterke indrukken van zwarte pepers en kruiden.

—————————-

Save water, drink wine.

Wizz


FacebookTwitterPinterestLinkedIn

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op wine-wizz.nl gebruiken wij cookies om je shopervaring te verbeteren. meer informatie

Wine Wizz maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid en prestaties van de website te vergroten. Met behulp van cookies hoef je bijvoorbeeld niet herhaaldelijk dezelfde informatie in te voeren tijdens het plaatsen van een bestelling en worden de gegevens van je winkelmandje bewaard. Daarnaast gebruiken we cookies om de prestaties van onze website te meten via Google Analytics & Adwords. De informatie van een cookie kan hierbij niet herleid worden tot een persoon of computer.

sluit