WIJN TIP: OPENEN EN SCHENKEN VAN WIJN

wine-792877_1920

‹ Terug naar overzicht


 

Het openen en schenken van wijn.

Het openen en schenken van een fles wijn is op zich niet zo heel erg spannend, maar de manier waarop heeft toch wel degelijk invloed op de smaak en ervaring.

Een fles openen

Je moet de capsule onder of ten midden van de ring los snijden, omdat de wijn niet in contact mag komen met het metaal. Probeer de fles zo min mogelijk te draaien om de wijn niet te agiteren. Draai de kurkentrekker vast zonder door de kurk heen te draaien, zodat er geen stukjes in de wijn vallen, en trek hem voorzichtig uit de fles. Veeg de mond van de fles af met een schone katoenen doek, en Voila.

Een wijntje schenken

Als de fles eenmaal geopend is zou je hem gemakkelijk meteen in kunnen schenken uit de fles maar dat is vaak niet altijd de beste manier. Door de wijn eventjes te laten luchten krijgen heel veel wijnen iets meer volume en komen de aroma’s sterker naar buiten. Soms is het openen van de fles een uurtje voor schenken al genoeg, maar vaak is het nog beter om de wijnen vooraf over te schenken naar een karaf, waardoor meer lucht bij de wijn komt en de smaken zich nog beter ontwikkelen.

Temperatuur speelt ook een belangrijke rol in het schenken van wijn. Je kan een wijn “doden” door hem op de verkeerde temperatuur te schenken. De ideale temperatuur verschilt per wijnsoort en leeftijd, maar wordt ook beïnvloed door de omgeving. Rode wijn drinkt zich in het algemeen warmer dan witte wijn. Jonge en zachte wijnen zijn gekoeld lekkerder, daarentegen zijn oude en krachtige wijnen warmer veel smakelijker. Een wijn als borrel drink je vaker gekoeld, maar een wijn bij het eten vaker weer niet.

—————————-

Save water, drink wine.

Wizz


FacebookTwitterPinterestLinkedIn

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op wine-wizz.nl gebruiken wij cookies om je shopervaring te verbeteren. meer informatie

Wine Wizz maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid en prestaties van de website te vergroten. Met behulp van cookies hoef je bijvoorbeeld niet herhaaldelijk dezelfde informatie in te voeren tijdens het plaatsen van een bestelling en worden de gegevens van je winkelmandje bewaard. Daarnaast gebruiken we cookies om de prestaties van onze website te meten via Google Analytics & Adwords. De informatie van een cookie kan hierbij niet herleid worden tot een persoon of computer.

sluit